Kulinarika

kulinaRIKA01KULINARIKA02

 

 Ko zadiši po hrani, takrat na mizo pride domače pridelana hrana.

Na kmetiji kuhamo samo zdrave in sveže pridelke, iz katerih se pripravljajo dobrote tradicionalne slovenske kuhinje.

 

 

 Vsega ni mogoče naštevati je pa nekaj jedi, katere je potrebno omeniti:

  • gobova juha z ajdovimi, koruzni, krompirjevi žganci,
  • štajerska kisla juha (v poletnem času zelenjavne juhe z zelenjavo iz domačega vrta),
  • piščanec po ptujsko,
  • štefani pečenka,
  • pečen prolenjk s kožo,
  • polnjena svinjska rebrca,
  • špinačni, skutini, ajdovi štruklji,
  • murkov zos,
  • zelenjavne omake,
  • domači narezek (suho mesnati domači izdelki), salama, bunka, tunka, klobasa, pečenica, zaseka.

00955

 

 

Za sladkosnedce pa:

  • gibanica, krapec, jabolčni štrudl, orehova potica, …

 

Kako izgleda zajtrk na kmetiji?

Našim gostom postrežemo zajtrk, ki je zajema široko izbiro domačih izdelkov, pripravljenih z veliko mero skrbnosti in le iz najboljših idomačih surovin. Sestavljen je izključno iz surovin iz domače shrambe - različne domače marmelade, skutini namazi (z rdečo papriko ali z zelišči), maslo, mesnati izdelki, domači kruh ter domači jabolčni sok. Na mizi ne manjka domača, sveža zelenjava in jabolka iz našega sadovnjaka (odvisno od sezone).

 

Kaj lahko pričakujem za kosilo ali večerjo?

Za kosilo lahko izbirate med različnimi meniji (tudi vegetarijanskimi ali dietnimi), ki so pripravljeni na tradicionalen Slovenjegoriški način. Zelo smo veseli predhodne najave, saj zaradi posebnosti kmetije Pri kapeli, je vsa hrana, ki je pridelana doma, dnevno sveže pripravljena.

 

Kulinarika Kmetije Pri kapeli je prijetno in okusno doživetje.

FaLang translation system by Faboba