Najslajše na kmetiji

slastno01 slastno03

 

Najslajše?

Domače! Sveže! Direktno iz vrta, sadovnjaka ali trte!

Najboljši kruh doma se speče!

 


Dober domač kruh na kmetiji Pri kapeli, ni samo odlično in okusno slovensko osnovno živilo, temveč tudi dobrodošla priložnost za bežen spominski polet skozi življenje naših prednikov. Edinole domači kruh, pečen v krušni peči, je še vedno dober in poseben, kot je vedno bil. Pripravimo rženega, koruzega, polnozrnatega, posebno dober je sadni kruh.

Jed, imenovana narečno tudi »krópec«, katere oblika okrogle pogače ne izraža njenega poimenovanja. Ta okusna pogača je izdelana iz tankega sloja ajdovega testa, obloženega s skuto in kislo smetano. Razvajamo vas z domače pripravljenim krapecem, lahko tudi z ocvirkovim kruhom, katera se izvrstno ujemata  v vinski kleti ob pokušnji vina.

Najslajše seveda pa je gibanica, sirova pogača, jabolčni štrudl, orehova ali potratna potica. Seznam domačih dobrot je tako rekoč neskončen.

 slastno05slastno02slastno04

FaLang translation system by Faboba